Само вижте годишната печалба на ЛукОйл! Това е престъплението на века срещу българския народ

валентин златев, кирил домусчиев

Един от хората, които дадоха живота си в битката с Картела на горивата – Ваньо Танев, преди години направи интересно изявление:

„Аз твърдя, че „Лукойл” до този момент е нулев данъкоплатец, тъй като преки данъци не е внесъл в последните 2 години нито една стотинка. По веригата „Лукойл Нефтохим” България стои една междинна фирма на вход и на изход, която е регистрирана в Швейцария. Тази фирма в края на краищата определя цената и на суровия петрол, и на това, което се изнася. По всяка вероятност е възможно да се акумулират печалбите в тази фирма и по този начин „Лукойл” да бъде губеща фирма“, заяви през 2011 г. Ваньо Танов пред БНТ.

Думите му не са разследвани и до днес, нещо повече, управляващите предпочетоха да ги погребат с тялото на Танов.

А дали точно те не обясняват случващото се днес на пазара, където в крайна сметка всички играчи зареждат от Лукойл? И където монополното положение на фирмата на правешкия бензинов велможа Вальо Златев прави невъзможно нормалното регулиране на цените?

Арабаджиев, Миньо, Ветко и Петко добре, но кога ще нахлуят баретите и при Златев? Не е нормално, не е възможно при милиарди левове приход всяка година, Лукойл да не плаща данък печалба, както твърдеше генерал Танов.

Пардон, наскоро Валентин Златев сам се похвали, че Лукойл България от 2000 година досега е платил 65 милиона лева печалба. Извинявайте, но това е няма и по 4 милиона на година! ТОВА НЕ МОЖЕ ДА Е ЗАКОННО! Не и при милиарди левове приход на година!

И Бойко Борисов го знае най-добре! И Цацаров също! И всички!

И накрая какво? Да правят вятър бедните! Я със знамена, я с нещо друго…

 



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ