Адвокатът на Гриша Ганчев поиска нещо повече от свалянето от власт на Бойко Борисов

Гриша Ганчев

За да се промени ситуацията в България, не е необходима просто оставка на правителството. Нужни са промени в изборното законодателство, които да гарантират, че статуквото няма да манипулира вота. Това се казва в декларация на ”Движение 21”.

„Все по-многобройните протести срещу корумпираната управленска система са основателна и легитимна проява на недоволство и нетърпимост към несправедливостите и неравенствата в България. Политико-икономическият картел, окупирал Народното събрание, превърна политиката и властта в инструмент за злоупотреби, лично облагодетелстване, изнудване, отнемане на бизнеси с всички инструменти на държавата, купуване и манипулиране на избори. Повече от наложително е това управление и мнимата му опозиция да бъдат отстранени“, се казва още в декларацията на двиеието, чийто лидер е Татяна Дончева, която е адвокат на бизнесмена Гриша Ганчев.

„Необходими са гаранции, че статуквото няма да манипулира следващите избори, за да се възпроизведе. Трябва да бъдат предприети мерки за справяне с „мъртвите души“ в избирателните списъци, купуването и контролирането на избиратели, назначаването на неграмотни и незаинтересовани хора в изборните комисии, фалшификациите при броенето на бюлетини и при съставянето на протоколи, привилегированият достъп до медии на платежоспособните партии“, твърдят от Д21.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ