Край! От утре Европа няма да е същата! Брекзит става факт, 140 000 българи чакат какво следва

брекзит

Постигнато е проектоспоразумение по Брекзит между преговарящите на Лондон и Брюксел, съобщи британското правителство. Текстът ще бъде представен на британския кабинет на специално заседание утре следобед.

За постигнат компромис по основния висящ въпрос – ирландската граница, по-рано съобщиха британски и ирландски медии. Според ирландската национална телевизия договорено е да няма митнически пунктове и други препятствия.

Агенция „Прес Асошиейшън“ говори за „техническо споразумение“ за Брекзит, което ще бъде разгледано на утрешното правителственото заседание, съобщи БНТ. Членовете на кабинета бяха поканени тази вечер на „Даунинг стрийт“ 10 за отделни срещи на четири очи.

Според изданията на Острова премиерът Мей ще свика две заседания. Едното е насрочено за утре, а второто е за следващия ден, след като министрите са се запознали с текста. До момента няма потвърждение от Брюксел.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ