Цецка Цачева увери: ЕК изрази доверие към България

цецка-цачева

Продължаваме да работим по показателите за съществен напредък. Всички препоръки от ЕС са в близко изпълнение. Мониторинговият доклад на ЕК показва, че сме покрили нови три точки. Има по какво още да работим, например реформата на съдебната система. Важно е да се види необратимостта на процесите и резултатите от реформите. Това заяви правосъдният министър Цецка Цачева в сутрешния блок на БНТ.

„За първи път се говори за прекратяване на мониторинговия механизъм. Заключителната част на мониторинговия доклад е изключително оптимистична и с доверие към българските институции“, разкри още тя.

„Тази година в доклада нямаше добавена нова точка за покриване, но и се изразява надежда, че Висшият съдебен съвет ще доведе до прозрачна медийна среда“, допълни Цачева.

„Имаше период, в който Румъния имаше много реформи свързани с противодействието на корупцията. Експертите тогава заявиха, че тези резки промени няма да доведат до дългосрочни промени. В станата им положението е сложно“, завърши Цецка Цачева по темата за политическата ситуация в съседката ни.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ