Вицепремиерът Екатерина Захариева: Нека си протестират, ние няма да подаваме оставка

протест бензин

Нашата цел е пълен мандат, ние имаме четиригодишна програма. Всеки има правото да протестира, но нека не блокираме основни пътни артерии. Получавам сигнали от гневни хора, които с часове не могат да се приберат по домовете си. Така коментира по Нова телевизия темата с протестите от последните дни външният министър и вицепремиер Екатерина Захариева и дали те могат да доведат до оставка на кабинета.

„Голяма е разликата между двете ситуации – през 2013 г. и сега. Ситуацията сега е много различна. Аналогията е абсурдна. Някой се опита да направи такава аналогия, на опозицията много им се иска. Протестите тогава бяха спонтанни, но след това имаше насилие, имаше организирани футболни агитки“, продължи темата Захариева.

„Мисля, че не бива по никакъв начин да нагнетяваме ситуацията“, призова още веднъж външната министърка.

„Цените на горивата паднаха, така че… Мисля си, че когато има мотивирани аргументи срещу наредби или закони, които правителството е приело, сме показали, че има диалог“, изтъкна тя.

След вчерашния доклад от Брюксел, Захариева отправи и още един призив – гражданите да имат повече вяра в съдебната ни система. „Много важно е медиите сами да се контролират, важно е да се спазват стандартите“, коментира тя друга точка от европейския доклод.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ