Затъваме все повече: Мъж заплашва с нож онкоболната си съпруга

Image_7152221_302

Пловдивчанин е изведен принудително от жилището си със съдебна заповед, след като онкоболната му съпруга е завела дело за домашно насилие. Магистратите са забранили на мъжа да я доближава. В исковата си молба тя твърди, че е била подложена на брутален тормоз от него още преди да й бъде поставена страшната диагноза, а причината е патологичната му ревност. Двамата имат 13-годишен син.

„Мъжът е следял кога съпругата му се връща от работа. Ако е закъснявала дори с 5 минути, я „наказвал“ с ритник в корема или юмрук в главата“, обясни социалният работник Любомира Цъцарова от пловдивската организация за защита на жертви. Там пострадалата е потърсила помощ след операция от рак, за да спаси от бияча. Жената е разказала, че докато била в болницата, той не я посещавал. След изписването й станал още по-агресивен. При един от скандалите, тъй като се била забавила да се прибере от разходка навън, опрял нож в шията й.

„Темата за издевателствата вкъщи все още е табу у нас“, твърди Рада Еленкова от пловдивската организация за защита на жертви. През последните 6 месеца психолози са работили с децата в училищата в Брестовица, Крумово, Цалапица и Браниполе. Болшинството мълчали, когато ги питали знаят ли как да се предпазят от насилие у дома. Ревността пък определяли като обич, грижа и внимание на партньорите един към друг.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ