Преди интервюто със Слави, Бойко Борисов остави Хекимян без думи: Чувстваш ли се атрофирал?

1542263710-bb2

Разбира се, че не е морално. Затова изпратих Инспектората на Министерството на правосъдието да ги провери. Тече и прокурорската проверка защо се срина регистърът. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов пред bTV по повод раздаването на бонуси на служителите в Агенцията по вписванията.

„Като променим закона ще изпаднем след това в следващия разговор – как да привлечем можещи и знаещи хора“, посочи той.

„Правим електронно управление, качваме електронно регистри. Там на ИТ специалистите заплатите са в пъти по-високи“, обясни Борисов.

„Близо половин милиард лева по наше време като управляващи сме дали за пенсионерите като коледни и великденски добавки. Не звучи ли по-добре?“, попита той.

„Нашият единствен проблем и как да привлечем добри специалисти. А трябват стотици“, обясни премиерът по отношение на модернизацията на администрацията.

Борисов беше попитан и за напрежението, породено от коментарите на президента Румен Радев. „Не знам с какво сме причинили тази фраза – война на институциите. До вчера няма ден в който президентът да не напада институциите. От миналия петък до вторник той напада правителството“, посочи той.

По думите на Борисов, президентът е нападнал медиите, наричайки ги „атрофирали“. „Вие чувствате ли се атрофирали?“, попита той водещия Антон Хекимян.

„Въпросът е към вас – вие трябва да излезете и да кажете кое ви пречи. Ако ние по някакъв начин ви влияем. Не ни вкарвайте нас да се обяснявам аз заради медиите“, каза Борисов на водещия по темата с доклада за медийната среда у нас.

Той продължи да коментира критиките на президента в речта му по повод 10 ноември. „Партията-държава е неговата партия. Десетилетия – над 100 години БСП все я има. ГЕРБ е от 10 години“.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ