Росен Плевнелиев със сензационен удар по Радев: Подбужда руски протести у нас

Росен Плевнелиев Деси Банова
росен плевнелиев, христо стоичков

„Президентът Радев в момента се държи като опозиционен лидер и донякъде като подбудител на протестите. Той подклажда напрежението, а не бива да прави това в ситуацията, в която се намира държавата”.

Това заяви президентът за периода 2012 – 2017 г. Росен Плевнелиев в ефира на Нова тв.

Той бе категоричен, че не вижда предпоставки за оставка на правителството, но подчерта, че протестите на гражданите трябва да бъдат чути и институциите да се опитат да помогнат на недоволните.

„Не съм убеден дали не сме свидетели на геополитически сблъсък на българска територия и службите трябва много внимателно да проверят това. Не може коли с руски регистрационни номера да предвождат протестите. А Русия няма интерес от това България да прави стъпки напред към влизането си в Шенген”, коментира Плевнелиев.

Той изрази мнение, че премиерът губи от това, че не е взел бързо решение да поиска оставката на заместника си Валери Симеонов, след като той нарече майките на деца с увреждания „кресливи жени с уж болни деца”. „За подобни думи трябва да се носи отговорност. Пример за демократична култура е да си подадеш оставката в подобна ситуация”, заяви Плевнелиев.

Той подчерта, че правителството на Борисов е постигнало не малко – проведе успешно европредседателство, сключи исторически договор за приятелство с Македония, а сега е на път да отвори вратите на страната ни към Еврозоната и Шенген, благодарение на позитивния доклад от ЕК.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ