Какво става? Волен Сидеров заплаши с оставка любимата министърка на Бойко

волен сидеров

Волен Сидеров е вдигнал мерника на външната министърка Екатерина Захариева. Той призна, че ако трябва да спекулираме кои министри би сменил премиерът Бойко Борисов, това ще е тя. Повод за коментара му стана интервюто на министър-председател и обещанието му, че ще има рокади в кабинета, дадено без конкретика. „Аз бих насочил моя поглед към външната министърка Захариева“, отсече Сидеров.

„Защото сега няма да изброявам моите забележки към нея, но има няколко теми, по които тя търпи критики“, обясни лидерът на ПГ на Обединените патриоти.

Сидеров все пак допусна, че може да седне и да си поговори с нея, да й обясни как вървят нещата в света и да заеме една по-балансирана позиция. „Вчера виждам, че по отношение на пакта за мигрантите във външната комисия имаше завой. На коалиционен съвет ние се събираме, казваме, че този пакт не трябва да се подкрепя в България, премиерът се съгласява с това, изведнъж от външната комисия започва да се говори нещо друго. Това не е хубаво, това е лош знак към хората и към външните ни партньори, защото този пакт не е подкрепен на първо място от САЩ, любимата дестинация тук на много колеги, министри и т.н.“

Сидеров добави в списъка Унгария, Чехия и други държави, които ще се присъединят към неодобряващите го. „Това е един пакт, който е опасен сам по себе си. Знам, че аргументите са „ама той не е такъв и такъв документ“. Тя и Истанбулската конвенция не беше от този тип, но обществото, видяхте, че реагира много остро на приемането й. Така че, по някои теми трябва да поговорим с г-жа Захариева“, заканително прозвуча Сидеров.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ