Марешки срина БСП с думи на Мая Манолова и се закани на вицетата на Бойко: Като не можем да ги бием, ще ги…

марешки

Слезте на земята и освен хубави думички, научени в театрални школи, направете нещо реално добро за България. Лошото всички го виждат. Направете нещо добро и тогава ще останете в историята. С тези думи председателят на „Воля“ Веселин Марешки се обърна в пленарна зала към депутатите от БСП.

В декларация от името на групата той призова социалистите да направят за пример поне една от общините, които управляват, и тогава да тръгнат да представят визията си за България. „Дайте един пример, направете община Тервел най-златната община и тръгнете я показвайте в цяла България. Както съм направил аз – една бензиностанция, 300 аптеки, хората виждат, пипат, усещат, чувстват и вече си избират визията, визията на този, който може да се бори или визията на този, който говори много хубаво“, коментира Марешки.

По думите му сега БСП не се хвалят с Община Тервел, защото там било „пълна разруха“ и не се гордеят с нея. С всичко, което съм направил в живота си, аз се гордея, каза Марешки. „Хората са благодарни, че ни има. А вие като се разхождате във Варна, сигурно никой не ви познава и не иска да ви познава. С какво можете да излезете и да се похвалите“, обърна се той към групата на БСП.

„Ние няма да се държим като второразреден отбор. Не искаме да се излагаме пред всички български граждани. Не искаме да се държим като на махленско футболно игрище“, коментира Марешки. Той цитира думи на Мая Манолова от 2013 г. според която да не се регистрираш в зала е поведение на второразреден отбор, не е достойно и е срещу интереса на българските граждани.

Ако всички правехме реални дела, за да може българският народ да живее по-добре и българската държава да процъфтява, ние нямаше сега да сме на този хал, народът щеше да си гледа живота, както в другите нормални държави и да не се интересува толкова много от политика, да не е по улиците, коментира Марешки.

„Българският народ е дал право на Борисов да съставя Министерски съвет, но той носи отговорността. Той може да си ги запази, народът ще си каже думата на следващите избори за това негово решение“, коментира Марешки по-късно пред журналисти в кулоарите на парламента на въпрос за оставките на вицепремиерите Валери Симеонов и Красимир Каракачанов. „Тези двамата няма да ги оставим на мира, но не можем да ги хванем с бой и да ги изкараме от там. Това може да го свърши само народът“, каза председателят на „Воля“.

Той посочи, че не вижда масовост и сила на протестите. Попитан за сваления си депутатски имунитет Марешки заяви, че не е дошъл в парламента, за да се страхува от това, че ще му искат имунитета. „Жалко е, че все още си мислят, че всички са като тях и с имунитети или с някакви проверки по фирмите ни могат да ни пречупят и да ни направят послушни. Това няма как да стане“, каза още той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ