Дончев изригна за протестите: Четох за мен, че искат да ми отрежат червата и да влачат части от тялото ми по пътя

Томислав Дончев

Трудно е да коментирам протеста с две думи. Нямам морално право да говоря срещу правото на гражданите да протестират, понеже аз съм протестирал много. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев в ефира на Нова тв.

„Всеки опит да се определи протестът с една дума ще е неточен. Имаме спонтанно протестиращи, защото и частният сектор, и самата държава имат кусури. Естествено има и партийна закваска и различни партии, така че има всякакви. В крайна сметка протестът си е законно право на гражданска изява. Дори не е задължително да има искания, а само гняв и недоволство – обществото има право да го изрази“, добави политикът.

„В мрежата към мен е имало заплахи – да ми отрежат червата и да се влачат различни части от тялото ми. Полицията не се задейства. Спирането на магистралите и други подобни неща вече е незаконно. Тук мярата е много фина. Едно е да си недоволен, да критикуваш и обвиняваш правителството. Друго е например някой директно да разработва сценарий за държавен преврат – това е незаконно. Призовавам всички протестиращи да се опитат да не пречат на другите, докато демонстрират своите искания“, каза още Дончев.

Запитан за евентуален контрапротест, той заяви: „Аз съм убеден, че, ако се обяви подобна организация, може да стане впечатляващо мероприятие. Но тези, които няма как да се явяват на протест, са управляващите – това е несериозно“.

Относно данъка „стари коли“ Дончев каза: „Ако не се въведе този данък, няма да се случи нищо фатално. А и очакваните приходи от него не са нещо сериозно. Трябва да проведем сериозно разговора какво правим с чистотата на въздуха и старите автомобили, които го замърсяват. Трябва да изберем какво искаме“.

Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/obshtestvo/tomislav-donchev-za-protestite-chetokh-za-men-che-iskat-da-mi-otrezhat-chervata-i-da-vlachat-chasti-ot-tyaloto-mi-po-ptya_news639941.html


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ