Няма вече да вика срещу Борисов! Мултимилионер от БСП спря лидера на протестите в Бургас руския джип

6

Един от основните организатори на протестите в Бургас Мартин Пенчев, станал известен като протестърът с руския джип, се оттегля и няма да участва в автошествието в неделя.

Пенчев обяви решението си преди минути във фейсбук страницата „Шофьори Бургас“, чрез която основно се организират протестиращите в Бургас.Във видеообръщение помориецът обяснява, че е взел това трудно за него решение, за да не навреди на общинаря Бенчо Бенчев, с когото свързаха името му през последните дни.

Самият Бенчев първо пред „24 часа“ заяви на 14 ноември, че лично е помолил Мартин Пенчев да не ходи повече на протестите, защото това рефлектирало върху него, след като стана ясно, че Пенчев е управител във фирма, собственост на племенника на Бенчев Господин Русев – общински съветник от БСП в Карнобат.

Ето какво каза преди минути пред „24 часа“ Мартин Пенчев: „Не съм вярвал в живота си, че може вследствие на мое решение да бъде заложена съдбата на някой друг. Бенчо Бенчев няма нищо общо с тази работа и аз няма да допусна да ме ползват като оръжие срещу него. Той отново ме помоли да се откажа и аз уважавам неговата молба. Призовавам хората да съхранят човещината в себе си и да вървят с гордо вдигнати глави“.

Пенчев уточни, че бърза за полицията, тъй като е получил призовка да се яви днес в 10 часа в Областната дирекция на МВР и предположи, че това най-вероятно е свързано с очаквания масов протест в Бургас на 18 ноември.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ