Бивш конституционен съдия със син-депутат от ГЕРБ: Пеевски незаконно бе депутат

Делян Пеевски
В Конституционния съд се чувствах свободен човек. Така си изкарах повече от 40-години. Има политически решения в КС. Начинът, по който се води едно дело, е достатъчен показател за това. Това каза бившият конституционен съдия Румен Ненков по БТВ.

Няколко дела сложиха капката катран в меда. Аз съм избран от съдиите в този съд. Моята съвест е останала чиста.  Освен Истанбулската конвенция, начинът, по който се води това дело, се създадоха съмнения, че има влияние.

По делото Пеевски също. Нямам отрицателно отношение към него. Дори съм пил кафе с него при случайна среща. Знам само едно – който за един миг изпадне в несъвместимост, не може повече да се върне в НС. Той беше председател на ДАНС и работи като такъв. Колко време не е важно. Това е достатъчно и напълно ясно. Когато се образува това дело, колеги казаха, дайте да го решим бързо. Такива неща ме карат да се съмнявам. Измисли се едно – трябва да се даде време. Само хора, които са били министър и зам.-министър имат право да се върне в парламента. Това са ясни неща. По казуса с Пеевски не се получи решение. Един съдия реши, че искането е недопустимо. Шестима казаха, че има основание да се върне Пеевски в парламента. Аз бях между двете решения. Така не се стигна до решение.  Влиянието се усеща. Който е политически зависим няма да си го признае, нали? Аз ако съм зависим няма да кажа. Но по действията личи.

Особеното мнение не трябва да е самоцел. Синът ми е депутат от ГЕРБ. Никога не ми е казал: „Тате, виж това дело“. Майка му работеше в общината, когато Борисов беше кмет. Явно тогава го е харесал.  Ние с майка му сме разделени от 30 години. Това е истината.

 

 



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ