Удариха невиждан шамар на Владислав Горанов! Готви нещо ужасно за бедните догодина

владислав горанов, кирил домусчиев

Годишната инфлация в България се ускорява леко до 3,6% през септември при темп от 3,5% месец по-рано. Това показват данните на Националния статистически институт (НСИ).

Увеличението – най-голямото за последните пет години, е основно заради цените на храните, при които инфлацията достига 3,2%, както и в транспорта. Успоредно с това се запазват и други двигатели на поскъпването – горивата и някои услуги.

С колко обаче ще се обезценят парите ни? Темата коментираха в студиото на „България сутрин“ на Вulgaria ON AIR финансистът Мика Зайкова и икономистът Георги Вулджев.

„Ако погледнем през септември, инфлацията се вдига с 0,3% за един месец, но през октомври е вече 0,7%. Има възходящ ред“, обясни Зайкова.

Икономистът Георги Вулджев коментира, че със сигурност има проблем с контрола, който определена компания има върху данъчните складове и държавата трябва да помисли как да реформира тази система. Според него трябва да се помисли за друг данъчен режим.

„Цените на горивата вече спадат, като реакция на намалението, което се случва и на глобалните пазари в цените на петрола. Те достигнаха един пик от 85 долара за барел в началото на октомври и от тогава са паднали на 66. Същото се случва и с горивата, сигурно ще падат и още“, коментира Вулджев.

Според Зайкова най-заплашени са бедните хора, защото се увеличават цените на хляба, млякото и продуктите в малката кошница на НСИ и то с една инфлация, която не е здравословна.

По думите ѝ Бюджет 2019 трябва да се вписва в тригодишната прогноза, а той не отговаря на очакванията. “Не може четири години подред да формираш излишък, а да напишеш, че ще имаш дефицит. Този бюджет е не само предизборен, а вреден за България“, категорична е Мика Зайкова, удряйки звучен шамар на Владислав Горанов.

One comment

 • Иван Митев

  16.11.2018 at 12:27

  В проекта за държавен бюджет на Република България за 2019 година се запазват неограничаваните щети от вредните намеси на централната банка, което нараства страданията и запазва най-сигурното условие за провалът на премиера Бойко Борисов.
  Ситуацията:
  В проекта за държавен бюджет на Република България за 2019 година се пренебрегва истината, че централната банка е със съществени противоположности: (1) ползи от благодатни участия и (2) щети от вредни намеси в стопанството.
  Поради местна проява в Република България на световна грешка за липса на защита срещу щети от вредните намеси на централната банка, българите сме с нарастващи страдания. Правителството е със съдба на жертва. По-доброто изпълнение на прилагания неправилен модел държавен бюджет на Република България подсигурява по-голям провал на премиера Бойко Борисов.
  Спасението от нарастващи страдания в Република България е постижимо с държавен бюджет, в който се отразява прилагане на защита срещу щети от вредните намеси на централната банка.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ