Нинова с горещ коментар след оставката на Валери Симеонов

Корнелия-Нинова-1-1280x1030

Голямата победа на майките на деца с увреждания не е оставката на Валери Симеонов, а събудената гражданска енергия. Искаме да поздравим майките на деца с увреждания, че 26 дни не отстъпиха от най-милото, което има една майка – детето си. Искаме да поздравим хората, които ги подкрепиха. Голямата им победа е не само оставката на Валери Симеонов, тя е щрих в една по-голяма картина. Голямата победа е събудената гражданска енергия. Голямата победа е, че чувството на справедливост надделя над страха и апатията. Това каза на брифинг лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Оствката на Валери Симеонов беше задължителна, но е закъсняла, подадена под натиск и неискрена. Той каза, че я подава, за да не тежи на правителството, а не заради осъзната вина, за това, което е направил, заяви Нинова.

Смятаме, че тази оставка няма да промени нищо. Протестите вече са различни, ситуацията е различна. И днес много хора протестират за по-добри доходи, пътища, справедливост. Оставката няма как да промени нещата, тъй като упраявляващите не искат да променят политиките. Ние се обръщаме към управляващите – част от исканията на протестиращите ги имате на бюрата си от един месец – БСП ги внесе като закони. Един път ги отхвърлихте. Помислете си преди да гласувате на второ четене. Ще отстояваме исканията си, защото са изпълними, разумни, подкрепени с аргументи, посочи социалистката.

Решението дали ще се регистрираме на кворума ще вземем в понеделник на заседание на Изпълнителнто бюро, което свикахме днес, каза още лидерът на БСП.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ