Депутат изригна: Валери Симеонов направи стратегическа крачка за стабилизиране на управлението

Валери Симеонов

Заместник-председателят на ВМРО и на парламентарната група на „Обединени патриоти“ Искрен Веселинов коментира ексклузивно пред ПИК оставката на вицепремиера Валери Симеонов.

„Оставката на Валери Симеонов е постъпка, която позволява стабилизиране на управлението – коментира Искрен Веселинов. – Г-н Симеонов правилно прецени да направи стратегическа крачка назад, за да се стигне до такова стабилизиране. Вярно е, че може би ако се бе стигнало до оставката по-рано, самият Симеонов щеше да натрупа далеч по-малко негативи.

Той подава оставка заради начина на тълкуване на думите му от протестиращите майки. С оглед на ситуацията и натрупаното напрежение, този ход е правилен и нормален.

Убеден съм, че решението си е само на Симеонов и няма външна намеса за това решение. Доколкото знам, е говорил с лидера ми Красимир Каракачанов вчера по въпроса и му е казал за решението си, което е било изцяло негово. Преди това е имало и вътрешна сбирка на ръководството на НФСБ.

Сега трябва да бъде излъчен заместникът на Симеонов в кабинета, като предполагам, че в близките дни кандидатурите ще бъдат обсъдени най-напред в малката коалиция, а след това и в голямата“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ