Спорт Тото и БФС отбелязаха 25 години от златния гол на Емил Костадинов (ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМКИ)

спорт тото турнир по джаги 9

Български футболен съюз и Български спортен тотализатор отбелязаха 25 години от датата, на която Емил Костадинов отбеляза златния гол срещу Франция и страната ни се класира за Световното в САЩ. Паметният момент беше отпразнуван със състезание по джаги, в което взеха участие едни от най-популярните ни спортни журналисти. Те се изправиха лице в лице с някои от най-запалените футболни фенове, станали участници в играта „Фен зона“ на СПОРТ ТОТО. Отборът на феновете беше избран на лотариен принцип, сред всички регистрирали непечелившите си билети от моментната лотарийна игра. Именно тя вдъхнови името на турнира – „Фен зона за джаги“.

Събитието се проведе в сградата на БФС и в него взеха участие общо 11 отбора. Водещ беше Део, който даваше кураж на състезателите, по време на целия джага-турнир. Въпреки оспорваното дерби, отборите на феновете взеха превес над отборите на журналистите. На финала обаче, всички спечелиха – добро настроение и спортен хъс.

„Някои неща остават в съзнанието на човек завинаги. За мен мачът срещу Франция на 17 ноември 1993 г. и онзи момент, в който накарахме целия „Парк де Пренс“ да замлъкне, е един от тях. Въпреки че оттогава досега измина много време, чувствата, припомняйки си този момент, за мен остават същите. Сигурен съм, че и за моите съотборници е така“, сподели главният виновник за събитието Емо Костадинов.

Легендарният Емил Костадинов бе патрон на турнира на Спорт Тото по джаги – “Фен зона”

Легендата връчи наградите на избраните на лотариен принцип участници от играта на СПОРТ ТОТО, които освен възможност да докажат уменията си, си тръгнаха и със спортни джаги.

Турнирът откри изпълнителният директор на Български спортен тотализатор – Дамян Дамянов, който припомни дългогодишното партньорство между Български спортен тотализатор и Български футболен съюз. „Може би не всички от вас знаят, но преди 61 години започнахме със залагания във футболни срещи в игрите на ТОТО 1. Продължихме да подкрепяме българския футбол през тези години, сътрудничим си много добре с нашите партньори от Български футболен съюз. За последните 3 години сме инвестирали 600 000 лева в родния футбол, с които са купени професионални топки за нашите клубове. Това са топките, с които се играеше и на Мондиал 2018 и ние направихме така, че всеки отбор от Първа лига да играе с точно тези професионални топки“, каза Дамянов.

Моментната лотарийна игра „Фен зона“ на СПОРТ ТОТО увлича всички футболни запалянковци с печалби за над 36 000 000 лева. Тя продължава мисията на Български спортен тотализатор в подкрепа на спорта у нас, защото 33% от постъпленията в тото игрите са в изпълнение на тази кауза.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ