Ужасяваща болест повали Стефан Данаилов! Вече не владее ръцете си, затова не ходи в Парламента

Стефан Данаилов

Любимият на поколения българи актьор Стефан Данаилов от известно време има нови здравословни проблеми. Те не са свързани с лимфома, от който той страда от години.

Заради тях Данаилов спря да ходи в Народното събрание, но дава съвети от дома си по новите закони. Негови препоръки са били вписани (и приети) в промените в закона за киното.

Студентите му от НАТФИЗ ходят на лекции в дома му, защото не е в добро физическо състояние форма, макар ментално да е в перфектна форма.

Наблюдава го и го лекува известният невролог акад. Лъчезар Трайков, при когото Данаилов ходи редовно на прегледи. Предписва му най-новите терапии и най-модерни лекарства за борба с болестта на Паркинсон.

Лекарят е убеден и гарантира, че състоянието на стария актьор ще се подобри в най-скоро време. Уви, Данаилов вече не владее и двете си ръце. Освен тремор има и болки и в раменете.
Стефан Данаилов напоследък изобщо не излиза от дома си. Много го е разтърсила и загубата на сестра му Росица.

Данаилов не поема никакви ангажименти, камо ли роли в постановки, макар да има куп покани. Заговори се за съвместен проект с актрисата Аня Пенчева, но това се оказа само добро намерение, а не факт.

Казва, че единственото, което го крепи, са неговите студенти. Всяка събота и неделя те го посещават в дома му, където Мастера продължава да ги учи на театрално изкуство, а пък те по думите му го зареждат със своята енергия. Как ги посреща? На масата винаги има руска салата и кисели краставички, хайвер и разни рибки. Има и водка и им казва „наздраве“.

Мастера не се е отказал да играе “Пигмалион” в Народния театър. Мина 400-тното представление на пиесата и Данаилов набира сили да се яви отново на първата сцена.

24 часа



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ