Втори генерал в атака: Като охранител Бойко Борисов прибра милиони от „ЛукОйл“

валентин златев
Атанас Атанасов от “Демократична България“ обясни пред БНР защо партията не се е присъединила и не е подкрепила протестите, а е нарекла това, срещу което протестират хората „Коалицията Лукойл“.

„Тези протести са изключително шарени, там според нас, има хора, които са вкарани от властта вътре, за да бъдат провокатори“, каза той.

 

“По отношение на основния проблем, поради който започна това обществено недоволство – цените на горивата, никой не я назовава тази коалиция “Коалицията Лукойл“, тя е видна с просто око. Защото с този закон, лобисткия, който накратко ние наричаме “Закона за горивата“, ликвидираха изцяло конкуренцията в този сектор в услуга на монополиста “Лукойл“.

Според него не може да не се посочат конкретни факти.

„Борисов – преди да влезе в политиката, най-големите доходи, милионите, които получаваше неговата охранителна фирма, беше от това, че охраняваше тръбата на „Лукойл“. Тази коалиция контролира в един аспект българския политически живот и никой не смее да я пипне“, каза той.

„Вижте – тук няма управляващи и опозиция. Става въпрос за едни корупционни вериги, през които се контролира политическото статукво в държавата, да не се гледа в канчето на „Лукойл“. И тия свръх-печалби, които, къде отиват? – отиват в Москва“, посочи Атанас Атанасов.

Според съпредседателя на „Демократична България“ Атанас Атанасов „Обединени патриоти“ са изкуствено изградена коалиция, а Борисов е просто властелин на обществените поръчки.

„Борисов и тези, с които той работи, си изработиха механизъм да създават коалиции „патерици“, които впоследствие да изяждат… Борисов е властелин на обществените поръчки. Той работи само да разпределя общите ни пари в онези тесни обръчи от фирми, с които държи властта. Всичко друго е пиар. Това е абсолютно изкуствено изградена коалиция. В последния етюд да бъде отстранен Валери Симеонов кой влезе в острата атака? Ами „коалиционният му партньор“.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ