Уж не заради протестите, но бензинът още пада! В София един от най-евтините, ето и другите

Горива, петрол

Цената на бензина по бензиностанциите у нас падна средно с около 24 ст. от началото на ноември, сочи справка в специализирания сайт fuelo.net.

Към днешна дата най-масовият бензин А95 се търгува на средна цена от 2.12 лева за литър, с което е поевтинял с цели 13 стотинки сравнение с преди седмица. На някои бензиностанции в страната той може да бъде открит дори под 2 лева за литър.

Поевтиняването при дизела е по-малко, като от началото на месеца той е паднал с 6 стотинки за литър, като в момента средната цена е 2.34 лева за литър. В сравнение със седмица по-рано, цената е паднала с 3 стотинки.

Пропан-бутанът пък запазва цената си и остава най-евтиното гориво, като се търгува средно за 1.08 лева за литър.

Хасково отново е най-евтиното място за зареждане с гориво, като за литър бензин там хората се бъркат с около 2,08 лв./л, а за дизел – 2,30 лв./л. Следват областите Добрич, Габрово и Сливен, където цената е с около 1-2 стотинки по-висока от тази в Хасково.

В София цените са средно около 4 стотинки по-високи от хасковските – 2,13 лв./л за бензин, а дизелът се търгува за 2,34 лв./л.

Най-скъпо горивото остава в Северозападна България – областите Видин, Монтана и Враца, както и в Благоевградска област.

Експерти отново посочват, че цените на горивата не поевтиняват заради протестите в страната, а са отражение на цените на петрола на международния пазар. Точно заради това перспективата до края на годината е за още леко понижение в цените на горивата.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ