Ексклузивни подробности за човека, който без малко да се вреже в протестиращите пред парламента (Снимки)

1542635487-image-7159928-126

Вчера малко след 15 часа цялата страна бе разтърсена от извънредната ситуация, която се разигра пред парламента в редиците на протестиращите. Малко след това МВР излезе с горещи разкрития за водача на „Голф“-а, който без малко да се вреже в протестиращите пред сградата на Народното събрание.

Сега се появи нова информация за самия дрифтаджия и какво ще му се случи.

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано и се води досъдебно производство за това, че:

На 18.11.2018 г., около 14.10 часа в гр. София на бул. „Цар Освободител” пред сградата на Народно събрание и паметника „Цар Освободител“, извършил непристойни действия грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – по време на граждански протест, отразяван от средствата за масова информация, потеглил от пътното плътно до паметника по бул. „Цар Освободител“ с управлявания от него автомобил марка „Фолксваген”, модел „Голф“ и въпреки намиращите се в близост граждани – дрифтира – като изважда преднамерено автомобила извън контрол, прави обратен завой с несъобразена скорост, навлиза в платното за насрещно движещите се, като задната част на автомобила се носи неконтролируемо.

В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства, че извършител на описаното по-горе деяние е В. Антонов, на 20 години. Антонов е осъждан, като предходната му присъда е отново за същото престъпление (хулиганство).

Изготвено е постановление за привличането му към наказателна отговорност, като му е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл. 325, ал. 4, вр.ал 3 . вр. ал. 1, вр. чл. 28, ал 1 от НК.

Предвид високата обществена опасност на деянието и извършителя, наблюдаващият прокурор е постановил задържането му за срок до 72 часа, след изтичането на които предстои привеждането му в сградата на СРС – за разглеждане на искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ