Горещо: Миню Стайков спаси от съдебен запор луксозни лимузини за 10 милиона, вкарал ги в офшорки

Алкохолният бос Миню Стайков, който е в ареста от началото на септември като бос на престъпна банда, произвеждала цигари в разбита нелегална фабрика за папироси в Карнобат, съумя да спаси от съдебен запор и бъдеща конфискация флотилията си от поръчкови луксозни лимузини, оценявани на почти 10 милиона лева, пише столичен седмичник.

Преди дни Апелативният спецсъд наложи запор върху десетки имоти, фирмени дялове, банкови сметки и земеделски парцели, собственост на Миню Стайков, като общата сметка на запорираното е за над 100 милиона лева. Сред блокираното имущество е помпозната резиденция в „Бояна“ в близост до Киноцентъра, чиято цена, според брокери, надхвърля 10 милиона лева. Няколко по-скромни жилищни постройки, офис помещения и апартаменти в София и провинцията, както и хиляди декари земеделски земи и банкови сметки на Стайков също са замразени от съда. Ако се стигне до осъдителна присъда срещу алкохолния олигарх със сенчеста закваска, част от имането му ще бъде конфискувано като незаконно придобито.

Малко утешение за 57-годишния мултимилионер е, че той съумя да спаси от конфискация баровските си лимузини, сред които изпъкват два поръчкови ролс-ройса, два бронирани мерцедеса Майбах, айудита и джипове Порше и още половин дузина лъскави возила. Част от колите на Стайкови са иззети при акцията на МВР през септември, но са върнати, тъй като са се оказали собственост на фирми от обритата на олигарха, някои от които регистрирани в офшорни зони.Други пък били собственост на немски фирми, от които са взети под наем. Общата цена на спасените возила е около 10 милиона лева.

Юристи коментират, че Стайков е бил достатъчно хитър, за да запише колите на фирми, така че хем да не плаща ДДС, хем да не може да му ги пипне полицията.

Друга богата фамилия обаче олекна откъм луксозни коли. МВР задържа автомобили на Арабаджиеви, тъй като се водят ня тяхно име и се предполага, че са придобити с пари, придобити от престъпен начин.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ