Волен се маха като шеф на Патриотите, партията му става най-малката в Парламента

Волен Сидеров

Само със 7 депутати ще остане “Атака” след завръщането на вицепремиера Валери Симеонов в парламента. Волен ще загуби депутатката си Миглена Ангелова, която трябва да отстъпи банката на лидера на НФСБ.

Така хората на Симеонов заедно със самия него ще станат 9, на Красимир Каракачанов – 11.

Тази развръзка прави възможна управляваща коалиция и без Волен Сидеров, пресмятат депутати. ГЕРБ, ВМРО и НФСБ ще имат 117, но към управляващите и до този момент в ключови гласувания се присъединяват независимите Спас Панчев (бивш ляв) и Ангел Исаев (изключен от ДПС).

Така реално за прокарване на решения на управляващите ще им е нужно да си осигуряват подкрепата само на 2-ма – 3-ма – от “Воля” или отделни представители на “Атака”.

Вече има идея Сидеров да се оттегли като шеф на групата на патриотите. Той самият намекна в духа на “творческия размисъл” през уикенда, че бил готов да го стори. Според много депутати далеч по-диалогичният зам.-шеф на НС от “Атака” Явор Нотев бил изключително подходящ.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ