Нова атака срещу протестиращите! Съставиха акт на 23 родители, че пуснали децата си да викат „Оставка“

Протест 09

Органите на реда са предприели санкции за нарушения спрямо протестиращи от проявите на недоволство от снощи, съобщи ОД на МВР – Хасково.

Тогава при действията група от около 150 души се откъсна от основното шествие в областния център, придвижи се пеша до магистрала „Марица“ при пътен възел „Крепост“ и блокира за половин час аутобана.

От протестните шествия снощи са установени 23 непълнолетни деца на магистралата без придружител. За това са съставени 23 акта по Закона за закрила на детето, уточнява пресцентърът на дирекцията на МВР.

Издадени са били и 30 акта и 11 фиша по Закона за движение по пътищата, както и протокол за полицейско разпореждане. Доведени в полицейските управления са били 2 лица по Закона за МВР за установяване на самоличност.

От пресцентъра на ОД на МВР – Хасково отбелязват, че до този момент протестните действия минават без сериозни нарушения на реда. Напомня се обаче, че законите важат за всички и се призовава протестиращите задължително да спазват дадените от полицейските служители разпореждания.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ