Гръм в разследването срещу човека на Каракачанов! Намериха половин милион в трезор на неговия заместник

Петър Харалампиев, Драгана Миркович

Разследващите са открили касета с 427 000 лева, наета от главния секретар на Държавната агенция за българите в чужбина Красимир Томов – обвиняем по досъдебното производство за участие в организирана престъпна група, длъжностни престъпления и корупция.

Томов е близък на арестувания за същото престъпление шеф на институцията Петър Харалампиев (на снимката вляво), предложен на този пост от Красимир Каракачанов.

В касетата на Томов бяха намерени и иззети значително количество недекларирани (по чл. 35, ал.1, т. 2 от Закона за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество) пари в различни купюри и валути – евро, долари, британски паундове и левове.

Левовата равностойност на намерената сума надхвърля четиристотин двадесет и седем хиляди лв.

Съгласно закона той е декларирал единствено 25 350 лв. спестени средства, както и 36 000 лв. от заплати.

Иззетите парични средства са били държани в касета на банков офис в столицата, като достъп до нея е имал единствено обвиняемият главен секретар на ДАБЧ.

Както претърсването и изземването на парите от банковата касета, така и последващия им оглед като веществено доказателство (осъществен на 19 ноември 2018 г.) са извършени след производството по мярката за неотклонение на Красимир Томов в СпНС заради декларирана служебна ангажираност на неговите защитници.

Адвокатите, които присъстват на такива процесуално-следствени действия, заявиха свободни дати за участие в тях едва след делото по мярката. На самото дело, в защита на клиента си, те изтъкнаха като аргумент липсата на намерени парични средства, доказващи престъпна дейност на Томов и другите обвинени по досъдебното производство.

Снимка: БУЛФОТО


One comment

  • КОЛЧО

    20.11.2018 at 15:04

    БУЛГАР, БУЛГА-А-А-Р, ЕХ ПРАТЕР ПРАТЕР….

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ