От последните минути: БСП внесе предложение заплатите на депутатите да бъдат намалени, ето с колко

Корнелия-Нинова-1-1280x1030

БСП внесе предложение заплатите на депутатите и на политическия елит да се намалят с 543 лв, това съобщи Корнелия Нинова.

Ето цялото съобщение, което бе публикувано на официалната й страница:

Внасяме предложение заплатите на депутатите и на политическия елит да се намалят с 543 лв. Левицата вече два пъти се опитва да сложи край на тази несправедливост, но безуспешно досега. Ще опитаме трети път, защото става въпрос за увеличението на заплатите на депутати, министри, премиер, президент, омбудсман, съдии, комисари в КЕВР и други. И то в ситуация, когато на улицата има десетки хиляди граждани, които протестират, че не могат да си платят сметките, срещу нови данъци, бедност и неравенства. В този момент, да си увеличиш заплатата за пореден път, е неморално, несправедливо и абсолютно сбъркано поведение. Тази сума е увеличението, натрупано през последните 2 години на този парламент. Това представлява 18% увеличение на доходите. На кого в България заплатата е нараснала с 18% за този период? Къде по света заплата се определя по този начин – автоматично да нараства без оглед на производителност на труда, на резултат от този труд и т.н.? Заплатата е въпрос на договор между работодател и работник. Нашият работодател е народът, затова питам колегите от другите парламентарни групи – вашите избиратели, работодатели съгласни ли са с това, което се случва. Автоматично, на всеки три месеца да ни растат заплатите. БСП е последователна в искането си за намаляване на заплатите: Не се справяме с тази битка. С всички аргументи, които даваме внасяйки го, се обръщаме към президента и омбудсмана, които също ще получат увеличение на заплатите. Вярвам в чувството им за справедливост и социалната им ангажираност. Нека президентът и омбудсманът да излязат и да заявят позиция. Знам, че те не могат да внасят законопроекти, затова ние го внасяме, но имаме нужда от морална подкрепа.

Увеличението на заплатите е ритуално самоубийство на политическа класа. Десетки хиляди хора са на улиците със социални искания, а вие си вдигате заплатата в този момент. Обърнете се и вижте, какво става в Европа и света. Народите масово въстанаха срещу привилегии, неравенства и облаги на политически елити. Модерните европейски лидери си взеха поука навреме, но при нас не е така.
Много рано започнаха прогнозите за водач на евролистата на „БСП за България“. Днес не мога да ви кажа- кой ще бъде водач на евролистата, но със сигурност от 200 %, мога да ви кажа, че няма да съм аз и това няма да се промени.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ