Екс-министър на ДПС: При оттегляне на Доган и кликата му, коалицията с Борисов е готова

ахмед доган
Престои много интересна и гореща политическа зима. ДПС има своето място в управлението на държавата. Около 10% от населението в България гласува за ДПС и те трябва да бъдат представени по един или друг начин във властта. Друг е въпросът, че с това ръководство на ДПС трудно биха могли да намерят партньор за участие във властта”, коментира бившият министър на земеделието Мехмед Дикме.

Пред Bulgaria ON AIR той отбеляза, че ДПС винаги е подкрепяло правителството в трудни моменти. Според него се коментира, че „кликата около Доган е в негласна коалиция с хората около Борисов“.“Но трудно ГЕРБ биха приели открита коалиция с ДПС за участие в управлението. Няма нищо лошо в това, ДПС е най-предвидимата партия“, каза още Дикме.

„Бъдещето на ДПС, за добро или за лошо, минава през политическото оттегляне на Ахмед Доган и кликата около него от взимането на решенията в партията. Тогава ДПС може реално да бъде поканена за партньор в управлението“, убеден е Мехмед Дикме.

Той е на мнение, че изборите не са решение в създалата се ситуация и се позова на исканията на протестиращите за смяна на системата и нови взаимоотношения между властите. А по думите му Бойко Борисов трябва да излезе и да каже какво предлага на протестиращите граждани.

„Никой да не се смята за незаменим в политическата система“, завърши бившият министър на земеделието.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ