Цацаров: Елена Йончева е била управител на дружество за пране на пари, откъдето е получавала и заплатата си

цацаров

Покрай убийството на журналистката Виктория Маринова в Русе “задейства сценарий, чиято основна теза бе “В България убиват журналисти, които разследват злоупотреби с еврофондове”. Този сценарий не бе случаен, нито бе плод на някакво злощастно стечение на обстоятелствата. България бе атакувана и очернена пред всички възможни европейски институции и чужди медии, и то от… българи. Когато фактите станаха публично достояние, същите сценаристи и изпълнителите им едва успяха да прикрият разочарованието си – че убийството е разкрито и то няма никаква връзка с професията на жертвата”. Това казва главният прокурор Сотир Цацаров в интервю за „24 часа“.

“Не мога да коментирам позицията на БСП. Ще кажа само, че тя е обяснима, като политическа реакция в защита на член на парламентарната им група. Действията по разследването установяват предварителната подготовка по избор на определена офшорна компания от нейния собственик, а той притежава доста офшорки, за участие в учредяването на “Офроуд” ООД, в съдружие с еднолично дружество, собственост на г-жа Йончева”, казва в интервюто Сотир Цацаров за поискания имунитет на Елена Йончева от БСП по сигнал за пране на пари.

И добавя: “Установяват средствата, които офшорната компания внася във фонд “Резервен” на новото дружество, както и техния произход. Най-после, те установяват за какви цели и в какъв размер се е разпореждала с тези средства управителят Елена Йончева, включително и месечната й заплата”.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ