Разкриха защо Борисов няма да хвърли оставка: 10 милиарда за харчене и избор на нов Цацаров

Бойко Борисов инспекция на Асеновградсо шосе 02

По принцип е възможно всичко, но тези протести няма да са решаващи. Тези протести не са от глад и са съзнателно необмислени. Правителството е подложено на троен натиск – протести на хората, до голяма степен неорганизирани, натиск и атака на политическите противници, главно от БСП, и че правителството се бори се със собствената си глупост. Защото това, което се развива в малката коалиция, е проява на кристална политическа глупост. Те не могат да си сдържат нервите, очевидно, те се държат не като политици, а като махленски спорещи.”

Това заяви проф. Михаил Константинов в ефира на bTV по повод политическата обстановка и ще има ли предсрочни избори.

„Заради тези три проблеми на премиера може да му писне и да хвърли пешкира, както се казва, но едва ли ще стане. 2020 г. е много важна. Две много важни събития предстоят – евроизборите и местните избори. Освен това предстои началото на избора на главен прокурор.

Според експерта обаче 50% от избора на обвинител номер 1 ще е на президента Радев, тъй като той може и да не подпише указа. „Българският президент не е слаб“, посочи проф. Константинов и допълни: „Изборът на главния прокурор ще зависи 50 % от Румен Радев. Не е вярно, че президентът няма сила. Той има такава. Именно от указа, който ще подпише Радев, ще зависи кой ще е главен прокурор. Освен това през 2019 година ще се разпределят 10 милиарда, като 1 милиард от тях е за Кресна, въпреки че поръчката още не е решена.”

По думите му протестите може и да са полезни. „Една власт, срещу която никой не протестира се олива, това действа като имунна система“, смята той.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ