Борисов сензационно защити Пламен Орешарски: Опира пешкира на БСП

бойко

Премиерът Бойко Борисов сензационно защити колегата си Пламен Орешарски, излъчен от БСП!

„Всички банки растяха по време на първия ми мандат. Ние държахме строг контрол. Не е редно да се говори, че Пламен Орешарски е основен виновник за фалита на КТБ. Този мандат беше на БСП. Не трябва той да им опира пешкира“, призова Борисов при гостуването си на Слави Трифонов.

„Нашата цел е да влезем в Еврозоната точно поради тази причина – да има строг контрол. В момента дълга на България е под 20%. Ръстът на приходите в държавния бюджете 40% повече, което означава към 10 млрд. повече приходи. Ръстът на БВП е 30%. Държавният резерв е 11 млрд. Платихме милиарди за руските реактори, за американските централи, за КТБ и пак имаме 11 млрд. резерв. До края на мандата държавния дълг трябва да стане 17%. Само преди няколко месеца върнахме 2 млрд. и 400 млн. лева от външния дълг. БСП за това спряха да говорят по тази тема. Това са цифрите“, категоричен беше премиерът



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ