Тези прощални думи за Албена Ивайлова разплакаха България

1542879729-3

Късно снощи се разбра за трагичната смърт на една от най-известните пиарки в България Албена Ивайлова. Лошата вест бе съобщена от нейни близки.

Тя си е отишла след усложнения от бронхопневмония в Окръжна болница, където е била приета с бронхопневмония. 5

Албена Ивайлова от години се бори смело с рака на гърдата.

По професия тя беше и журналист. Работеше и като пиар в кабинета на Иван Костов.

Албена Ивайлова е родена на 2 юни 1969 г. в София, завършила е журналистика и културология и бе репортер и редактор във в.“Култура“, радио Витоша, в. „Стандарт“, Нова Телевизия и Канал 3. От години се занимаваше с връзки с обществеността и публични комуникации. Албена Ивайлова оставя сираче – прекрасното, малко момиченце Аля.

Днес известната тв журналистка Нери Терзиева сподели във фейсбук профила си детайли от съвместната им работа с Албена. Тя написа:

„От двете страни на „Дондуков“, между кабинетите на президента и премиера, имаше минно поле. (И сега има). Професионални интриганти го засаждаха, отглеждаха и продаваха. Тяхното лично стопанство беше печелившо. (И сега е.) Но ние двете с Албенка, нагазвахме заран с боси крака между гърмящите устройства, развивахме детонаторите и се прегръщахме насред гладиолите. Опитваха да ни скарат хитроумници, покатерени върху раменете ни, а ние се заливахме от смях. Казвахме си: – „Пак ги умножихме по нула“! Така, с шеги и закачки, вървеше светът. Нощем подвивах крак на диванчето на „Дондуков“ 2, а отсреща, на номер 1, светеше само прозорецът на Албенка… После тръгнахме пред други каузи. С други бенефициенти. Най-топлата топлина в душата ми беше мисълта, че Албенка е наблизо. Вчера Бени си отлетя. Но Али, Чавдар Маринов, майката и бащата на Албенка са тук. Али има очите и ръцете на майка си. И също като нея знае къде са мините“.

Междувременно на личния фейсбук на Албена се появи следното съобщение: „Благодаря ти, мила сестричке, за всичко, което направи за мен. Обичам те. Благодаря и на всички, които се бориха за спасяването й. Чавдар“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ