Сотир Цацаров хвърли бомбата пред Слави Трифонов, взривиха държавата

Слави Трифонов

Главният прокурор не е безконтролен. За него се носят всякакви легенди, както и за статута му. Статутът на главния прокурор е контролиран от парламента. Няма нито едно действие на прокуратурата, което да не подлежи на нечии контрол. Това заяви в студиото на „Шоуто на Слави“ обвинител номер 1 – главният прокурор Сотир Цацаров.

„Всеки прокурор може да ми повдигне обвинение. Това не ми изглежда логично, точно поради тази причина, според мен е добре да се работи за механизъм, който да доведе до създаването на независим работещ начин за повдигане на обвинение към който и да е от тримата големи. Това касае както мен, така и двамата ми колеги председатели на върховни съдилища. В момента има такъв механизъм, но няма необходимите гаранции в него“, добави той.

„По време на моя мандат са обвинени министри, заместник министри и други фигури от политическия живот. Не мисля, че мандатът трябва да се мери по това колко фигури са били обвинени, а за колко от тях обвинението е издържало в съда“, каза Цацаров.

„Има обвинени висши политици, ще има и още обвинени висши политици“, заяви той и добави: „Главният прокурор не е главният войн“.

Слави Трифонов поде: „Бях много емоционален като ви избраха за главен прокурор, защото мислех, че ще дойде човек, който ще ги смачка.“

„Ще ви цитирам човек, който може би е спорен като личност, но като юрист е брилянтен. Никола Филчев казва, че когато корупцията е държавна политика, никакво правосъдие не може да я спре“, заяви обвинител номер 1 и добави: „За да може прокуратурата да прави годни разследвания, трябва да й бъдат представяни точни и ясни оперативни данни от МВР и ДАНС. Прокуратурата не разкрива престъпление, а съставя обвинение. Третият елемент е съдът. Затова ви казвам, че това, което ми казвате, не зависи само от мен, а от всички“, заяви той.

„Условията в които Десислава Иванчева пребивава в следствения арест и в затвора в Сливен не се различават от условията при които пребивава всеки един подсъдим човек в България. Разследването срещу „Джи Пи Груп“ е в начална фаза и разследването няма да се изчерпа с тези двама обвиняеми. Г-н Трифонов, ние не вкарваме никого в ареста“, каза Цацаров и добави: „Няма основание Иванчева да е привилигирована пред другите. Белезниците на краката са излишна мярка при Иванчева и тя не заслужава такова поведение“. заяви Цацаров.

Слави пък се застъпи за бившата кметица на „Младост“, заявявайки че според него не може Иванчева да стои така окована в затвора за разлика от обвинените от „Джи Пи Груп“. Цацаров обаче отсече, че просто Иванчева е третирана като всички останали, на които би им било повдигнато такова обвинение.

Припомняме ви, че вчера в предаването гостува премиера Бойко Борисов, а Слави му зададе различни въпроси, изпратени му от зрителите на предаването.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ