Нинова ще сигнализира европейските посланици у нас за „полицейщината“

Корнелия-Нинова-1-1280x1030

Хората там са в пълна безизходица след избиването на животните. За тях остават задължения като земеделски производители да плащат осигуровки, да връщат кредити, а те нямат никакви средства. Има опасност да им бъдат отнети пасищата, които са си заплатили авансово за години напред, защото вече нямат животни. Това е нов удар по тях. Нямат никакъв поминък, в изключително затруднено положение са.

Това заяви пред журналисти в парламента лидерът на БСП Корнелия Нинова, която се завърна от Ямболско, където се срещна с пострадалите животновъди, чийто добитък бе избит преди няколко месеца заради заради опасност от разпространение на африканска чума, предаде репортер на Novini.bg

,,Хората трябва да знаят защо вече пети месец не е вдигната забраната, макар че няма нито едно умряло животно. Ще посъветвам всички тези хора да си потърсят правата по съдебен път“, каза Нинова.

Нинова заяви пред журналистиче, че ще изпращи писмо до всички европейски посланици за полицейщина, за авторитаризъм и за ограничаване на правата на различно мислещи, на опозиция и на граждани, които имат искания към правителството.

„С открито писмо сигнализирам всички европейски посланици за случващото се в страната, което е сериозно посегателство срещу демократични права на български граждани“, подчерта тя.

„След посещението ни в Ямболско поставих въпроса и за полицейщината, която се разигра тези дни. Продължавам да твърдя, че никой не е искал по закон полицейско присъствие на всички наши срещи“, обясни Корнелия Нинова.

„Чух, че това било заложено заради сигурността ми, защото ме пазят. Това е нелепо, няма нужда да ме пазят от Баба Дора или от хората“, коментира лидерът на БСП.

Попитана има ли отговор от институциите на въпросите за полицейщина, който отправи, Корнелия Нинова отговори, че още не е получила отговор.

,,Получихме индиректен отговор от Цветан Цветанов, че това се правело с оглед на запазване на моята сигурност. Благодаря, няма заплаха за сигурността ми, увери Нинова.

,,По отношение на оградата това означава, че сме били прави, когато сме подали сигнала с доказателствата и филма на Елена Йончева. Очакваме да приключи назначената експертиза. Надяваме се това да приключи с обвинителен акт в съда и поемане на отговорност от политически лица“, обяви Корнелия Нинова.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ