На-големият търг в България бе отложен! Все пак ще се наддава за имот за над 20 милиона!

2

Най-големият търг в новата история на Пловдив бе отложен. Наддаването за парцела от близо 21 декара край Братската могила, чиято начална цена е 20 960 000 лева, трябваше да се проведе на 5 декември, но в последния момент изникнала тежест, пише trafficnews.bg.

Става въпрос за наемател, който от години държи складови помещения там, но все още не е напуснал терена. Кметът на район „Западен” Димитър Колев обясни, че още в началото на годината на търговеца му е пуснато предизвестие, че трябва да напусне терена до края на септември. Въпреки това той не го е направил. От районната администрация ще го изкарат от имотите в най-скоро, за да може да се насрочи нова дата за търга.

това от имота бе премахнато и известното заведение „Ямаха”.Припомняме, че имотите заключени между булевардите „Свобода” и „Копривщица”, са едно от последните места в района на бившия Парашутен полк в район „Западен”.

В решението на Общинския съвет за продажбата на имота е записано парите да отидат целево за изграждането на „Модър-Царевец”.Още през месец март, общинарите гласуваха промените, с които изчистиха пътя към продажбата на терените в ЖК „Отдих и култура”. Във всеки от разделените парцели ще може да се направи свободно жилищно застрояване до 18 метра височина. Плътността на застрояване е 60 %, а общото озеленяване минимум 40 %.

Записано е, че трябва да се осигури 100 % паркиране в границите на УПИ-тата. Другият парцел се намира непосредствено до големия. Той е на площ от близо 5 дка, като върху него в момента има няколко постройки. Продажбата на двата парцела ще бъде заедно на организирания търг.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ