Софиянци, пазете се и вие, пазете и децата си! Някои спирки в столицата убиват!

2

Нова мода сред столичните вандали може да доведе до сериозен инцидент с човешки жертви, сигнализира фейсук-група.

Става дума за вече зачестилата практика, новомонтираните табла по спирките на градския транспорт да бъдат освобождавани от захващащите ги болтове и да се оставят да висят свободно само на захранващия си кабел.

Опасността се крие в това, че тези табла са предвидени да работят с мрежово напрежение 230V 50Хц, което при компрометиране на кабела, може да протече и по корпуса на увреденото табло, а това да застраши потенциално живота на чакащите на спирката. Освен това, така висящите табла могат да станат обект на детско любопитство и да стане непоправимото.

Поредния пример за тази престъпна практика е от ж.к. Младост, където потребителят на групата „Забелязано в София“ Еди Колев е заснел висящо само на кабела си табло. Случаи на такива актове имаше и в други части на София, сред които Борово, Люлин, Хаджи Димитър. Новите електронни табла по спирките са част от проекта за интегриран градски транспорт в София и всяко от тях струва около 1800 Евро без ДДС и доставни такси.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ