Лудост ли е? КФН обсъжда в момента 1 400 лв „Гражданска отговорност“!

застраховка гражданска отговорност

Комисията за финансов надзор обсъжда въвеждането на системата „бонус-малус“ при задължителната застраховка „Гражданска отговорност“. С предложените текстове шофьорите без нарушения на пътя ще могат да намалят цената на полицата с до 25%, а тези, които не спазват правилата на пътя, ще плащат с до 400% по-скъпа застраховка.

Според изчисленията на Комисията за финансов надзор (КФН), 78% от шофьорите би трябвало да получат бонус. Изрядните водачи ще получават за всяка година 10% по-евтина застраховка, а при неизрядните тя може да достигне до 400%.

По този начин, в най-добрия случай шофьорите ще плащат 225 лв., а в най-лошия 1200 лв., пояснява БНТ.

За преминаване от един в друг клас категории ще се изисква определен период време. Например – при сериозни нарушения като каране с превишена скорост, шофьорите могат да минат само за една година до +400%, а след това ще са им необходими 12 месеца, за да стигнат отново до нулева база.

До 10 декември се приемат предложения за наредбата, а след това в НДК ще се проведе голяма обществена дискусия, за да бъдат изчистени всички спорни текстове в документа.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ