ГЕРБ спира заплатите на мързеливци като Делян Пеевски и бегълци като депутатите на Нинова

Десислава Атанасова

ГЕРБ ще остави в скоро веме без заплати депутатите от БСП,  и такива като Делян Пеевски, които лягат от работа. Това разкрие нежното острие на управляващата партия Десислава Атанасова.

„Този въпрос е обсъждан неведнъж сред народното представитество. Ще ползвам личен пример – когато през 2013 година ГЕРБ бойкотираше работата на парламента и на правителството на Пламен Орешарски, ние се лишихме от около 70% от заплатите си, защото бяхме отвън при хората от многохилядните протести. Не съм голословна, работя с факти и документи – в тв ефир аз вече показах фишовете си от възнагражденията тогава.

Но изглежда в политиката всеки мери с различен аршин, без да спазва общи правила. Когато говорим за справедливост, нещо на което българските граждани много държат, е важно да даваме личен пример. Особено на фона на популзма, който демонстрират колегите от БСП и лично Корнелия Нинова, считам че личният пример трябва да е адекватен на действията. Иначе става въпрос за лицемерие и наглост. Няма как да твърдиш, че отсъстваш от работа, за да представяш визията си за България на своите почитатели, че няма да вземаш пари, да ползваш служебни коли, че ще бойкотираш работата на парламента и същевременно да се окаже, че си си взел заплатата! И си ползвал служебна кола затова и др. – това е краен популизъм!

Не зная кога и къде, в кой сектор от обществения живот, някой, който не работи, получава възнаграждения. Това се случваше по време на комунизма, когато имаше нелепа уравниловка. Но сега вече ние не сме в ерата на комунизма, нито в „Ниноваленд”. Не бива хората, които не идват на работа да вземат заплати. Ние ще направим такова официално предложение в парламента и БСП ще покажат дали го подкрепят или не. Така е най-честно и коректно към данъкоплатците.

В ефира на бтв днес беше направена справка и се оказа, че Корнелия Нинова има само едно неизвинено отсъствие, а едновременно с това има извинено за ден, в който е представяла визията си някъде в страната. Т.е. това освен лицемерие, вече е и откровена лъжа.

Затова ще направим нашето предложение официално и ще го внесем в комисията по правни въпроси, където трябва да ни отговорят в 14 дневен срок, а след това ще се обсъжда в пленарна зала и ще се вземе окончателно решение дали ще направим промяна в правилника. Още утре ще го обсъдим и задействаме.

Хората са достатъчно интелигентни,за да могат сами да преценят поведението на политическите лидери. Две години близо след миналите избори изведнъж БСП прави визия и тръгва да я разгласява. Тук логичният въпрос е – когато се явяваха на избори, нямаха ли визия и програма? Ами, ако бяха спечелили тогава, пак ли щяха да извадят от ръкава си такъв документ и да хукнат „след дъжд качулка” да го разнасят?”



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ