За 3 нощувки по 250 евро геманският президент подаде оставка! А за 250 000 лева Горанов…

владислав горанов, кирил домусчиев

Коментирайки сагата около апартамента на финансовия министър Горанов, политологът Минчо Христов даде пример с германският президент, който преди време бил отишъл в зимен курорт, а негов приятел му платил 3 нощувки, равняващи се на 700 евро.

„За тези 3 нощувки немският президент си подаде оставката. Българските политици дължат на обществото да си признаят кой ги спонсорира и с какви доходи разполагат. Предложих преди време да бъде направена пълна проверка на всички висши държавни чиновници. Тогава ревнаха срещу мен всички партии. Попитах ги дали е демократично да се краде – те не ми отговориха“, обясни бившият депутат пред Bulgaria ON AIR.

Политологът коментира и гостуването на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Сотир Цацаров в телевизионно предаване. По негови думи не са били зададени важните въпроси за обществото – увеличението на редица данъци и ширещата се корупция.

„Срамна работа. В Македония минималните пенсии са двойно по-големи. Защо никой не попита за това? Важно е като общество да потърсим механизмите, с които да контролираме нашите политици. Да вземем предвид здравната система. Политиците имат правителствена болница. Докато това е така, ние обикновените граждани никога няма да имаме добра здравна система. Тях не ги интересува нашият живот. Те трябва да ползват здравната система в същите условия, в които и ние“, каза още Христов



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ