Осъдиха сина на Демби година и половина условно за грабеж и счупено такси

Image_7169412_308_0

С година и половина условна присъда се измъкна синът на Димитър Вучев-Демби за грабеж и потрошено такси. Заради чистото си съдебно минало и направените самопризнания Мигел Вучев се размина с максималното предвидено от закона наказание от 10 г. затвор, научи „България Днес“.

Синът на Демби бе задържан, след като на 14 септември т.г. в столичния кв. Симеоново заплашва със саморазправа шофьор на такси, краде 25 лева, отмъква ключовете за автомобила му „Шкода Фабия“ и духва с мръсна газ с колата. В крайна сметка жълтото возило е намерено няколко дни по-късно изоставено на паркинга на спортна зала „Христо Ботев“ в Студентски град. По таксито имало и сериозни щети. Жълтият автомобил е намерен със счупено странично дясно огледало и вдлъбнатина на задния десен калник, разкриват разследващи.

Първоначално на Мигел Вучев е наложена мярка за неотклонение от 72 часа арест с прокурорско нареждане, а по-късно е поискано постоянното му „задържане под стража“.

Вместо да бъде съден по общия ред, наследникът на Демби решава да признае вината си и да поиска споразумение с прокуратурата. По този начин Мигел Вучев успява да намали и размера на присъдата си, разкриват юристи.

„Мигел Вучев е поискал споразумение и на 8 ноември тази године то е било одобрено от Софийски районен съд. Наложено му е условно наказание от година и половина затвор с изпитателен срок от 4,5 г. Признал се е за виновен за четири престъпления. В това число грабеж, кражба на 25 лева, ключове за автомоболил и противозаконно отнемане на съответното превозно средство“, разкри Невена Зартова от Районна прокуратура София.

Везните към условна присъда сериозно наклонява фактът, че наследникът на Демби няма криминални прояви в досието си и пред съда той е чист като сълза, коментират юристи казуса с Мигел Вучев.

Екшънът с наследника на Демби се разиграва на кръстовището на улиците „Митрополит II Зографски“ и ул. „Синьо лято“ в столичния кв. Симеоново на 14 септември около 17 часа. Тогава 21-годишният Мигел Вучев заплашва таксиметров шофьор с репликата: „Давай парите!“, и изтръгва от ръцете му 25 лева. Сяда зад волана на колата и изчезва с мръсна газ. Часове по-късно таксито е намерено изоставено на паркинга пред спортна зала „Христо Ботев“ в Студентски град. Според данните на разследването колата е задигната с оригиналния й ключ. При огледа на открития автомобил са установени щети, които се предполага, че са нанесени от Вучев-младши. В процес на изясняване е как точно се е стигнало до пораженията по колата. Откакто е арестуван, Мигел Вучев не е пожелал да дава обяснения пред криминалистите в момента на задържането си, съобщават тогава от Софийската районна прокуратура.

След арестуването на Мигел Вучев майка му Милена отказа да коментира случката:

„Не желая да коментирам станалото със сина ми. Смятам, че заради бащата удрят детето“, лаконична е жената на Демби. Тя определя историята като незначителна и недоумява защо синът й е арестуван за 25 лева.

Мигел е най-голямото от три деца на известния си баща Димитър Вучев-Демби. За Вучев-старши се носят легенди още от 90-те години. Той е сочен за един от доверените хора на разстреляния на остров Аруба сикаджийски бос Поли Пантев през 2001 г. През годините Демби оцелява в цели три атентата срещу него. Вучев е един основните свидетели в делото срещу Златомир Иванов- Баретата. През 2014 е обвинен, че ухапал полицай по пръста и за държане на близо кило марихуана.

За последно Вучев влиза в криминалните хроники през ноември 2016 година. Той попада в ареста заради взломна кражба в Холандия. Заедно с него е сгащен и друг познайник на родната полиция Коваленко Коваленков.

Шефът на Националната полиция Христо Терзийски съобщава тогава, че Димитър Вучев има 11 криминални регистрации за различни престъпления, предимно за наркотици.

В средата на тази година се оказа, че разследването срещу Вучев в холандския град Алкмар е приключено. Демби е категоричен, че към днешна дата е загърбил своето криминално минало и развива само законен бизнес с международен транспорт и логистика.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ