Бедните да го…700-те бона премии в Търговския регистър са вулгарно законни

цецка цачева

Приключи проверката в Агенцията по вписванията относно раздадените бонуси на служители в институцията. От инспектората към Правосъдното министерство са установили, че промените във вътрешните правила относно възнагражденията „не са незаконосъобразни“. Т.е. може да се струват незаконни на бедните, но са си вулгарно законни.

Това съобщиха от ведомството на Цецка Цачева. Месеци след скандала със срива на Търговския регистър служители на всички нива в агенцията получиха премии, и то именно за периода, в който електронната система спря да работи. Парите бяха раздадени със заповед на настоящия шеф на агенцията Габриела Козарева. По информация на вестник „Сега“ общата сума е 700 000 лева.

В рамките на проверката за раздадените бонуси са разгледани всички нормативни документи и всички направени промени на правилата за определяне на възнагражденията. В доклада на Министерството на правосъдието има препоръка да се изготвят „единни вътрешни правила за заплатите в Агенцията по вписванията, касаещи и трите категории служители – служителите на Агенцията; длъжностните лица по регистрация по Закона за търговския регистър в дирекция „Длъжностни лица по регистрация“ и служителите, назначени по реда на Постановление на МС№ 66/28.03.1996 г.“



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ