Истински зимен пристъп удря страната, ето къде ще вилнеят виелиците

Сняг

В сряда се очаква да завали първият истински сняг за тази година. Това показват средносрочните модели на времето, представени в „Дарик“. Сняг ще завали първо в Северна България, Предбалкана и планините, а в четвъртък валежите ще продължат и на юг от Стара Планина и в Странджа.

Средиземноморски циклон, чийто център ще се придвижва в сряда през Северна Гърция, ще донесе към страната ни арктически въздух от районите на Украйна и Русия, а след циклона се движи мощен антициклон, който допълнително ще изстуди атмосферата над страната в четвъртък и петък.

Във вторник валежите ще се усилват в следобедните часове и ще са първоначално от дъжд, на места в южните райони са възможни дори и гръмотевици, като през нощта срещу сряда дъждът бързо ще премине в сняг над Северна България и там ще започне да се образува снежна покривка.

Североизточният вятър значително ще се усили в сряда и тогава на места се очакват снежни виелици и навявания. Възможно е да има затруднения в транспорта. Късно в сряда и в нощта срещу четвъртък и над Южна България валежите ще преминат в сняг.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ