Задържаха Ангел Джамбазки със зареден пистолет на летище „София“! Евродепутатът призна, че има…

Ангел Джамбазки

Евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки е бил хванат със зареден пистолет „Макаров“ на летище София миналата сряда преди обяд, написа зам. главният редактор на в. „Дума“ Йордан Мичев.<

Публикацията сочи, че членът на Европарламента е носел в себе си зареден „Макаров“ с осем патрона и един в цевта. По време на конфискуването Джамбазки започнал да спори с проверяващите го служители, след която му е бил съставен протокол за изземане на оръжието заради мерките за сигурност.

Според статията Джамбазки е обяснил на летищните власти, че е забравил да си остави пистолета преди полета. На 23 ноември евродепутатът се е прибрал обратно от Брюксел в България и оръжието му е било върнато.

„Имам законно притежавано оръжие и спазвам българското законодателство“, заяви Джамбазки пред Канал 3. Той каза още, че не желае да коментира повече на този етап публикацията, която определи като „гнусарщина“. Заяви още, че написаното няма нищо общо с истината, и не е бил арестуван. Джамбазки обясни още, че има разрешително за оръжие, без да уточни дали наистина става въпрос за „Макаров“.

По думите му на летището има достатъчно камери, които би трябвало да са заснели какво точно се е случило. От пресцентъра на ВМРО също заявиха, че нямат коментар.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ