Арестуваха тартора на футболния Левски! Ужасяващи са съмненията за дейността му сред децата!?

3

12 души са задържани при специализираната полицейска акция, провела се в Бургас тази сутрин, съобщиха току-що спецпрокуратурата. Акцията на ОД на МВР в Бургас започна днес в 7 часа с претърсването на жилището и ареста на знаковата фигура в бургаския ъндърграунд Тодор Атанасов – Томито Черния. По тази разработка са извършени арести и в София, където са задържани други 8 души, съобщава „Флагман“.

След като закопчаха Томито Черния в дома му на ул.“Цар Симеон“ и претърсиха луксозния му джип Мерцедес, ченгетата щурмуваха и фен клуба на ФК „Левски“ на ул.“Хаджи Димитър“ 3. От доста време сдружението е излязло на свободен наем и стопанисва различни обекти в Бургас, обикновено в широкия център на града.

Това беше необичайно, защото феновете се събират най-много два пъти в месеца, а реално плащат по 500-600 лева за наем на помещение и до този момент мнозина се чудиха защо им е на феновете да поддържат подобен обект.

Днес стана ясно – подозира се, че във фен клуба са открити наркотици, а неформалният председател бе изведен с белезници от клуба. Притеснителното е, че от близо 2 години същите тези фенове организират футболни турнири по училищата, което събужда подозрения за други дейности.

Каква е била йерархията и как легендарна фигура като Томито Черния се замеси в този случай, ще стане ясно по-късно днес или утре, когато е предвидена пресконференция на Специализираната прокуратура. През последните години Тодор Атанасов се занимаваше предимно с продажба на скъпи автомобили, внос от Германия. Името му преди време се свързваше с лихварския бизнес, а преди половин година се замеси и в експлозията пред магазин за бижута в центъра на града.

„Напоследък често бе забелязван да пътува до държави от Далечния изток. Той твърдеше, че ще изнася част от бизнеса си, разработвайки пазари в Индонезия, Малайзия и Виетнам. По непотвърдена информация са задържани двамата синове на Тодор Атанасов – Илия и Томи.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ