Близо 60 снегорина чистиха цяла нощ републиканските пътища в Плевенско

сняг

В Плевенско обстановката по републиканските пътища е нормална при зимни условия – пътищата са почистени до асфалт. Това съобщи за БТА инж.Ивайло Денчев – директор на Областното пътно управление в Плевен.

Той уточни, че екипите са работили цяла нощ с близо 60 снегопочистващи машини. Дежурството продължава и в момента и така ще бъде през целия ден.

Засега няма затворени пътища и навявания.

Инж.Денчев допълни, че въпреки усложняващата се зимна обстановка, работата по изграждане на моста при село Чомаковци, община Червен бряг, продължава и е в график. За целта са осигурени близо 7,5 милиона лева по европейска програма.

Строителите уверяват, че ще направят всичко възможно да завършат обекта два месеца предсрочно, каза инж.Денчев. По думите му може да се очаква съоръжението да влезе в експлоатация към края на април и тогава да бъде пуснато движението по него. Мостът няма да има ограничение за товароподемност.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ