Какво става с това време: Очаква ни аномалия от близо 30 градуса след броени дни

сняг

Студено, почти без валежи или със слаби превалявания ще бъде времето през следващите 2-3 дни. В средата на другата седмица обаче предстои чувствително и продължително декемврийско затопляне – температурите от стойности до минус 10, минус 15 утре и в събота сутрин, в някои райони е възможно да превишат плюс 15 градуса.

По този начин разликата между най-ниските температури тази седмица и най-високите през следващата ще бъде близка до 30 градуса.

Днес ще бъде облачно, с температури от минус 5 на север до плюс 5 в крайните югозападни райони. На места е възможно да прехвърчи слаб сняг, но съществени валежи днес, а и през следващите дни, не се очакват.

Утре облачността ще бъде променлива, значителна над северните райони и с повече разкъсвания и намаления на юг и изток. Сутрин ще бъде студено, с температури от около минус 11, минус 12 до минус 7 градуса, само в крайните южни райони без снежна покривка и по Ченоморието, малко по-високи, до около нула градуса. Дневните температури ще са от минус 5, минус 4 до плюс 3 градуса. Вятърът от североизток ще отслабва.

В събота сутрин остава студено, с температури в Северна България от минус 13 до минус 8 градуса, а на юг от минус 8 до минус 2. През деня температурите в южните райони ще започнат да се повишават, отначало слабо и максималните стойности в страната ще бъдат от минус 5 до минус 2 на север и от 2 до 8 градуса в южните райони. В низините и котловините ще има мъгли и ниски облаци.

В неделя, след поредната студена утрин, с температури до минус 9 градуса на север, през деня бавното затопляне ще продължи и дневните стойности ще са от около минус един, нула по поречието на Дунав, до 10,11 градуса в крайните югозападни райони.

В началото на следващата седмица повишението на температурите ще продължи, като по-студено, и мъгливо ще остава до вторник само в ниските части на Дунавската равнина. В останалата, по-голяма част от страната, дневните стойности ще достигнат нива от около и над 10 градуса.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ