Депутатът Георги Марков с парещ коментар: Предсрочните избори са лудост!

Георги Марков

В момента в България ситуация за предсрочни избори и политическа криза няма. Това каза по Нова телевизия депутатът и бивш конституционен съдия Георги Марков по темата дали са възможни предсрочни избори.

„През 1991 г. казах една крилата фраза „Избори до дупка“. За 10 години направихме четири избора. При Луканов нямаше аспирин и памук, наложи се национална стачка в края на 1990 г. и той си замина. След това Виденов фалира държавата“, върна лентата назад във времето Марков.

„В рамките на този парламент дали може да се направи друг кабинет Борисов, това съществува само като теория“, каза още той.

Марков припомни за кабинета на Филип Димитров и свалянето на тогавашния председател на Народното събрание Стефан Савов от ДПС, а след това и неуспешният опит на СДС за плаващо мнозинство.

„Трябва да е лудост да тръгнем на предсрочни избори. Те значат политическа криза. На Балканите няма пълно щастие, държавите са изтощени. Правят се неимоверни усилия за привличане на инвестиции в региона. За първи път от 30 години ние сме с една глава над политическото блато на Балканите“, отсече бившият конституционен съдия.

„Провалът на традиционните партии, драги Викторе, е факт. Кой е мислил, че партията на славния Франсоа Митеран ще е на пето място във Франция или че ерата Меркел ще свърши и нейната партия ще е чак на трето място? Има страшен залез на традиционните партии, особено тези на ПЕС. В ЕНП също има проблеми. Не е сигурно, че Манфред Вебер ще застане начело на еврокомисията. Той е приятел на Борисов и Цветанов, но това не е сигурно изобщо, че той ще застане начело“, коментира предстоящите европейски избори Георги Марков.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ