Рамадан Аталай разтресе ефира, каза защо Доган е купил ТЕЦ „Варна“

Ахмед Доган

Проблемът с протести няма да се реши дългосрочно. Емисиите преди три месеца струваха 8 евро, сега струват 25 евро. Излиза, че само за емисиите плащаме в сметките за тока около 32 евро. Така коментира в ефира на Нова телевизия ситуацията с протестите на енергетиците и миньорите от Маришкия басейн депутатът от ДПС Рамадан Аталай.

Според него, ако държавата в лицето на правителството не вземе необходимите мерки и не изготви план за действие, то това неминуемо ще доведе до затваряне на ТЕЦ „Марица Изток 2“, а това ще донесе и голямо поскъпване на тока.

„Президентът каза едно изречение по темата“, допълни той.

„Г-н Доган може да инвестира в много по-нови и иновативни технологии. Няма кой да инвестира в старите технологии. Аз разбирам от енергетика, но не разбирам от инвестиции и военна музика, това трябва да питате инвеститора. ТЕЦ „Варна“ трите блока влязоха на газ, а не на въглища“, обясни Аталай за инвестицията на Ахмед Доган в ТЕЦ „Варна“. И уточни, че т.нар. „студен резерв“, който гарантира централата край варненското село Езерово, вече е включена в енергийната система на страната.

Това, което е в затворите ни, това е и в държавата ни, коментира критично той снимките от ареста на „Векилски“, където лежи хванатата с подкуп кметица на „Младост“ Десислава Иванчева.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ