Поредна възрастна жена изгоря с 5 000 лева

Телефонни измами

Възрастна жена от Петрич стана поредната жертва на ало мафията, съобщават от ОД на МВР-Благоевград.

На 29.11.2018г. около 15:50 часа в РУ-Петрич е получен сигнал от 80-годишна жена от гр.Петрич за това, че на същата дата непознато за нея лице, което се е представило за полицейски служител й поискал парична сума като съдействие за залавяне на телефонни измамници. На потърпевшата е нанесена щета на приблизителна стойност около 5 000 лева. По случая е образувано досъдебно производство.

ОД на МВР-Благоевград призовава гражданите за повишено внимание и проява на мнителност по отношение на лица, които чрез телефонно обаждане ги въвеждат в заблуждение с цел получаване на парични суми.

За предотвратяване на подобен вид престъпления, в случай на телефонно обаждане, при което е поискана парична сума, лични данни (име, ЕГН или адрес) или банкови сметки е необходимо гражданите веднага да се свържат с близки, роднини или съседи и веднага да позвънят на тел. 112 (избира се безплатно).



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ