Роман Василев призна каква е цената на думите „Ти си абсолютен престъпник“ – ще се извини ли на Николай Цонев

Заснемане

„Психическото и емоционалното напрежение към онзи момент доведе до тези мои неконтролируеми думи. Тези изречени думи не са за хвалба. Стресът тогава беше голям. Главата в пясъка няма да си я заравям“, това призна в ефира на Би Ти Ви бившият заместник-градски прокурор на София Роман Василев по повод ареста на екс военния министър Николай Цонев.

При ареста на Цонев през 2010 г. той беше проснат на колене и с насочен в главата пистолет.

„А се извиних. Поех цялата вина за случилото се. Обичам мъжките приказки“, поясни сега Роман Василев. Той каза, че би се извинил на Цонев пaк очи в очи, ако това ще му достави удоволствие.

„В момента търсим нещо, та да изкараме, че градската прокуратура и Роман Василев са най-големите престъпници в държавата. Е,не е така. Оправдателната присъда на Николай Цонев има обезщетение. Ако имаше само осъдителни присъди, щеше да има диктатури“, категоричен бе Роман Василев.

Арестът на бившия министър на отбраната Николай Цонев струва на държавата 108 хиляди лева. Решението на Върховния касационен съд е окончателно.

Обвиненията към него бяха за корупция, но по всички дела той беше оправдан.

Съдът мотивира обезщетението му с бруталния арест и факта, че процесът е влошил здравето му и е попречил на политическата му реализация.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ