Бойко, вземи си кмета от Банско!

Георги икономов, атанас камбитов

Има един кмет, Георги Икономов се казва. Управлява Банско. И така го управлява, че е крайно време Бойко Борисов да си го вземе. Защото при този капацитет на правителството, нуждата от хора като Икономов е въпиюща!

Стига с това коалиционно подреждане гербер, патриот, любовница. На България й трябват можеши политици, такива, които не ги е срам след предприето действие да излязат пеша да се разходят сред другите хора. Защото знаят, че ще видят в очите им оценката, за която работят.

Банско е град, който се дели в съвременната си история на два периода- преди и след Икономов. Чест, каквато са заслужили малцина градоначалници. А на такива курорти друг няма. Всъщност и България няма такъв курорт. Защото благодарение на Икономов Банско се превърна в първя целогодишна туристическа перла.

През зимата Банско е зимна столица на Балканите – световни купи по ски, по сноуборд, стотици хиляди скиори. Лятото става фестивална такава и то на Балканите – опера, кино, театър, музика, занаяти, народно творчество… Банско е градът с най-много дни в годината, запълнени с градски активности! А тези активности водят до местен просперитет, който ако бъде измерен и съпоставен с другите градове в България, едва ли ще има аналог.

Ако не сте били в Банско в последните 6-7 години, сега е момента да отидете. Вие ще сте най-точната оценка за работата на Икономов, когато ви падне мандибулата при вида на новата градска част. Чисто нова, панорамна улица, на която би завидял всеки курорт. Прекрасен център, запазена и все по-реновирана стара част, водно корито, което радва…Това е само малка част от всичко свършено по преобразявнето на Банско в ерата „Икономов“.

Мнозина на мястото на този градоначалник отдавна само да осребряват. А той все гледа нещо да надгражда. И то по предизвикаателен начин. Зщото се цели в големи неща. Първата му задача бе да превърне Бансок в целогодишен куорт. Последната, отпреди няколко дни, да го направи скъп европейски такъв. Какъвто България няма!

Вие представяте ли си какво може да струва на всеки днес в страната да каже, че иска да продава нещо качествено, но скъпо. Че иска да управлява ресторант, болница, магазин или град само за богати хора. Това е предизвикателство, пред което нито един министър на Бориисов не смее да се изправи. А премиерът на Банско го направи, без да му мигне окото. Може би защото е винаги един ход пред другите. Защото днес  това, което иска той утре ще се сетят да направят в Слънчев бряг, в Боровец.

Така, де, България не може да остане място за туристическата утайка на света. Не и с тази природа. Не и с такива като Икономов.

Днес кметът на Банско става на 50 години. Ще е хубаво Бойко Борисов да не чака още 50, за да се сети, че трябва да реди правителства с такива като Икономов. Защото като видиш какво правят такива кадърни хора на места като Банско, няма начин да не се замислиш на какво ли са способни в София!?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ